Wasmachine schoonmaken

Wasmachine schoonmaken met azijn

Het gebruik van azijn zorgt ervoor dat de wasmachine ontkalkt wordt. Kalk wordt veroorzaakt door water. Het water dat wordt opgewarmd of opdroogt heeft kalk tot gevolg. Dit gebeurd niet alleen bij wasmachines, ook kranen zijn een doelwit voor kalk. Het gevolg van kalk is dat de verwarmingselementen binnen de wasmachine geen kracht afgeven en daardoor niet warm worden.

Kalk leidt uiteindelijk tot het verbruik van meer energie. Omdat het meer moeite kost om de verwarmingselementen te verwarmen. Dit kan zelfs leiden tot kapotte elementen. Om dit tegen te gaan kunt u uw wasmachine schoonmaken met azijn.

Hoe schoonmaken met azijn?

Hiervoor hebt u schoonmaakazijn nodig. U kunt schoonmaakazijn toevoegen binnen een wasbol. Deze doet u vervolgens in de wasmachine en draait een was van 60 graden. U hoeft geen wasgoed in de wasmachine te doen. Door twee flessen azijn toe te voegen binnen de wasbol zorgt u ervoor dat de wasmachine ontkalkt wordt. Doe dit minstens een aantal keer per jaar. Met de huidige techniek gaat uw wasmachine dan vaak minimaal 10 jaar mee.Wasmachine schoonmaken met azijn